Acasă » Activități

Activități

Pagina proiectului: www.icclerasmus.com

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului:

Octombrie 2017: Crearea unui logo: fiecare școală a propus un logo al proiectului, apoi s-a decis prin vot logo-ul câștigător.

           Project Logo Competition

Propunerea României a fost

                      Varianta câștigătoare a fost propunerea Turciei

Octombrie 2017: Realizarea unei prezentări a Clubului Copiilor Pașcani

Permanent:  Getting to know each other: activitatea a presupus crearea a 5 grupuri de elevi, câte unul pentru fiecare țară implicată în proiect (Bulgaria, Grecia, Italia, Lituania și Turcia). Aceștia au fost puși în legătură cu alți copii din țările partenere și au corespondat cu ocazia diverselor evenimente: sărbătorile de iarnă, Paște, 1 iunie, trimițând și primind, la rândul lor, scrisori și felicitări.

Noiembrie 2017

Prima mobilitate a proiectului a avut loc în Turcia, în localitatea Çanakkale în perioada 25 – 29 noiembrie 2017.

Clubul Copiilor Pașcani a fost reprezentat de către prof. Maria VATAMANU – directorul instituției și prof. Irina ROTARIU, prof. Elena CARP și prof. Genovica DUMEA.

Decembrie 2017 – ianuarie 2018: Povești cu eroi – elevii implicați în proiect au scris povești cu eroi reali sau imaginari, acestea fiind apoi grupate într-o broșură. În mobilitatea din România, fiecare țară parteneră a prezentat una sau mai multe dintre poveștile cu eroi scrise de elevi.

Februarie 2018: Pregătirea altor materiale promoționale: banner, tricou inscripționat cu elementele de identificare ale proiectului și pregătirea mobilității din România.

10 – 16 martie 2018: Clubul Copiilor Pașcani a fost gazda celei de-a doua mobilități a proiectului Innovative Cross-Curricular Lessons. Această întâlnire a avut și o componentă de formare a cadrelor didactice, pe lângă activitățile culturale organizate. Astfel, prof. Irina Rotariu a susținut cursul „Essential ICT tools and Web 2.0 tools”, ]n laboratorul de informatică al unității. Activitățile culturale au constat în vizite la Palatul Al. I. Cuza Ruginoasa, Palatul Copiilor Iași, Palatul Culturii Iași, Cheile Bicazului.

martie – aprilie 2018: elevii, coordonați de profesori, au scris povești cu subiecte la alegerea lor, pe care le-au citit apoi în centre pentru persoanele în vârstă. Aceste povești au fost inscripționate și pe CD-uri, în format audio, pentru a fi distribuite în centrele pentru nevăzători. Schimbul de CD-uri a avut loc în cadrul mobilității din Altamura, Italia. Tot în această perioadă, echipa de proiect din România a editat o carte de povești cu materialele trimise de fiecare partener (o poveste cu eroi din fiecare țară).

Mai 2018

A treia mobilitate a proiectului a avut loc în Italia, în localitatea Altamura, la școala „2°C. GARIBALDI”.

Clubul Copiilor Pașcani a fost reprezentat de către prof. Maria VATAMANU – directorul instituției și prof. Simona BRÎNZĂ, prof. Ana GROSU, prof. Gabriel CIOPRAGA și ec. Brîndușa LUCAVETCHI.

Iunie 2018

Elevii Clubului Copiilor Pașcani au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, prin implicarea în diferite activități cu caracter ecologic, surpinse în acest clip.

 

Septembrie – Octombrie 2018

În această perioadă am îmbogățit Colțul Proiectului cu imagini și materiale din țările partenere, am făcut un clip de prezentare  a proiectului și a țărilor implicate:

Tot în această perioadă am desfășurat o activitate „delicioasă” care a presupus gătirea unui preparat din bucătăria tradițională a uneia din țările partenere și a unui preparat din bucătăria românească. Rezultatele activității au fost consumate imediat, dar au rămas imaginile:

Noiembrie 2018

A patra mobilitate a proiectului a avut loc în Lituania, în localitatea Šiauliai, la școala Šiaulių „Saulės“ pradine mokykla.

Clubul Copiilor Pașcani a fost reprezentat de către prof. Maria VATAMANU – directorul instituției și prof. Irina ROTARIU, prof. Irina AXINIA, prof. Radu BUZENCHI.

Decembrie 2018

În această lună, elevii noștri au creat și trimis prietenilor din celelalte țări felicitările de Crăciun. Tot acum am desfășurat activitatea „Where do we live?”, creând prezentări și filme despre orașul nostru.

 Ianuarie 2019

 

Februarie 2019

Martie 2019

Aprilie 2019