Acasă » Fără categorie

Categoria Fără categorie

Ziua Mondială a Bunătății la Clubul Copiilor

Astăzi, 13 noiembrie 2019, sala de festivități a Clubului Copiilor Pașcani a găzduit un nou eveniment marca Empatico.

Elevii cercului de Informatică, coordonat de prof. Irina Rotariu, au marcat Ziua Mondială a Bunătății (World Kindness Day) cu prietenii lor din Polonia.

Imagini pentru world kindness week empatico

Este al patrulea eveniment pe această platformă ce face posibilă comunicarea video cu elevi din alte țări. Am „călătorit” astfel prin Detroit (SUA), Świdnik (Polonia) și New York (SUA), unde am întâlnit copii cu aceleași pasiuni ca ale noastre, copii care iubesc să cânte, să danseze, să deseneze, la fel ca noi.

Astăzi ne-am revăzut cu elevii doamnei profesor Magda Wnuczek, de la Szkoła Podstawowa nr 5 w Świdniku, cea mai mare școală din localitatea Świdnik.

Cu acești elevi am făcut cunoștință pe 31 octombrie, când am realizat activitatea „Get to know you”, în cadrul căreia ne-am prezentat fiecare dintre noi școala pe care o reprezentăm. Am aflat că în localitatea lor nu au o școală de tip nonformal cum este Clubul Copiilor, singura alternativă de a petrece timpul liber într-un cadru instituționalizat fiind cluburile private.

Astăzi a fost o continuare a colaborării începute atunci, iar elevii din grupele 2 și 7 (clasa a IV-a) de la cercul de Informatică au petrecut 20 de minute cu prietenii lor din Polonia. Au vorbit despre pasiunile lor, despre animalele de companie, despre jocurile care îi relaxează prin intermediul unor postere de prezentare, pe care le veți putea admira în curând într-o expoziție.

Au răspuns întrebărilor celor din Polonia și am constatat astfel că temele pentru acasă sunt o „problemă” universală.

Copiii din Polonia ne-au arătat, prin intermediul unor desene, ce înseamnă pentru ei să fii bun: să zâmbești mult, să-i ajute pe cei mai mici, să îngrijească un animal, să recicleze, să împartă cu ceilalți.

La finalul activității s-au transformai în profesori, fiecare grup învățându-i pe ceilalți formulele de salut și de mulțumire în limba maternă.

Activitatea de astăzi a fost urmărită și de invitațiii noștri, clasa a III-a a cercului de Informatică și clasa a II-a de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, împreună cu doamna profesor Ina Ancuța, cărora le mulțumim pentru implicare.

În atenția elevilor de la cercul de Canto Clasic și Popular

Elevii înscriși la Cercul de Canto Clasic și Popular, care participă la concursul „Curcubeul Artelor” vor fi prezenți sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la ora 10, în fața Casei de Cultură, îmbrăcați în costume populare.

Meet and Code 2019

Clubul de Ecologie și Turism Moldavia și Clubul Copiilor Pașcani anunță  continuarea programului Meet and Code, desfășurat în parteneriat, începând cu anul 2017.

  Scopul Meet and Code este de a familiariza copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 24 de ani, cu lumea tehnologiei și a programării. Participanții la evenimente vor învăța cum funcționează tehnologia și vor afla impactul pe care aceasta o are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanții vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.

   Evenimentele se vor derula în parteneriat, la sediul Clubului Copiilor Pașcani, în zilele de sâmbăta 5 octombrie, orele 11.00 – 13.00, luni 7 octombrie intre orele 13.30-15.30 și sâmbătă 12 octombrie 2019 , între orele 09.00 – 13.00, conform programului propus :

 1. Programare, utilizare și prelucrare date pentru aparat de monitorizat nivelul poluării și calității aerului  – 5 și 12 octombrie 2019, orele 11-13; 

   2. Atelier de inițiere în robotică și programare pentru fete  – 7 și 12 octombrie 2019, orele 13.30 – 15.30, respectiv orele 09.00 -10.30.

   Primul eveniment se dorește a fi realizat împreună cu participanții, sub îndrumarea profesorilor de la  Cercul de Chimie experimentală, Cercul de floricultură, Cercul de Informatică, din cadrul Clubului Copiilor și a membrilor organizației noastre.

   Activitățile combină programarea, cu acțiuni concrete referitoare la Agenda 2030 – Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 13: „Luarea unor măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice și impactul acestora”.

  Cel de al doilea eveniment se înscrie în principiile enunțate în Agenda 2030, promovată de Clubul de Ecologie și Turism Moldavia – Pașcani, care conține printre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și ODD 5 – “Egalitate de gen”, referitor la realizarea egalități de gen și împuternicirea tuturor femeilor și fetelor.

   Vor avea loc două ateliere de inițiere în programare și robotică (7 și 12 octombrie 2019), realizate în parteneriat cu Clubul Copiilor Pașcani și susținute de către un specialist în programare, doamna profesoară de la Cercul de Informatică din cadrul instituției și membrii ai organizației noastre.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019).

Am aprecia suportul dumneavoastră cu un vot pe pagina evenimentului.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Înscrieri pentru anul școlar următor

De luni, 3 iunie 2019, au început înscrierile pentru anul școlar 2019 – 2020 la Clubul Copiilor Pașcani. Părinții sau tutorii legali ai elevilor pot completa încă de acum cererea de înscriere la cercurile unității noastre.

Vă reaminim că oferta noastră educațională cuprinde următoarele cercuri:

 • Canto clasic și popular – prof. Mihaela Ungureanu (4,5 grupe)
 • Chimie Experimentală – prof. Maria Vatamanu (9 grupe)
 • Coregrafie – prof. Ștefan Dimitriu (9 grupe)
 • Floricultură – prof. Maria Cepoi (9 grupe)
 • Informatică – prof. Irina Rotariu (9 grupe)
 • Karting – prof. Gabriel Ciopraga (9 grupe)
 • Muzică Ușoară – prof. Costel Lupei (9 grupe)
 • Pictură – prof. Elena Carp (9 grupe)
 • Șah – prof. Radu Buzenchi (4,5 grupe)
 • Tenis de Masă – prof. Radu Ifrim (9 grupe)

De asemenea, în anul școlar 2019 – 2020 vom face înscrieri pentru cercul de Teatru, 4,5 grupe.

La cele două filiale ale Clubului Copiilor Pașcani, vor funcționa următoarele cercuri:

Filiala Hălăucești:

 • Gimnastică ritmică – prof. Genovica Dumea,
 • Fotocineclub  și șah – prof. Radu Buzenchi,
 • Sanitarii Pricepuți – prof. Mioara Mocanu.

Filiala Ruginoasa:

 • Tapiserie – Țesătorie – prof. Irina Axinia 9 gruoe
 • Dansuri populare – 9 grupe.

Vă reamintim că participarea copiilor la cercurile unității noastre de învățământ este gratuită și voluntară, dar se face pe baza înscrierii. Toți elevii trebuie înscriși în fiecare an, chiar dacă au participat și în anii anteriori la activitățile cercurilor. Pentru fiecare cerc se completează o fișă de înscriere separată, la care se anexează o copie după certificatul de naștere a copilului. Aceste două acte trebuie depuse la sediul unității noastre, în str. Vasile Alecsandri, nr. 12.

Completarea grupelor la cercuri se face în ordinea înscrierilor, iar numărul de elevi pe grupă este limitat.

Fișa de înscriere se poate descărca de aici, sau se completează la sediul Clubului Copiilor Pașcani.

Vă așteptăm la înscrieri în număr cât mai mare!

Petru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic (0232765406), pe mail (ccpascani@gmail.com) sau prin intermediul rețelelor sociale.

Concursurile sfârșitului de mai la Clubul Copiilor

Vineri, 31 mai 2019, se vor desfășura două concursuri din calendarul de activități regionale și județene, organizate de Clubul Copiilor Pașcani în parteneriat cu alte două unități școlare din municipiu. Este vorba de:

 1. Concurs Regional „Amicii Naturii, Amicii Vieții”, organizat în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Pașcani
 2. Proiectul „Legături virtuale – experiențe de învățare”, organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani.

 

Concursul Regional „Amicii Naturii, Amicii Vieții” se adresează tuturor elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a şi grupa mare de la şcolile şi grădiniţele oraș si din țară și se va desfășura sub forma unei competiții între echipaje, pe trei secţiuni:

 1. Moda Eco pentru copiii de la grupa mare până în clasa a IV-a;
 2. Jucării Eco pentru copiii din clasele I – III ;
 3. Micul inventator, secţiune destinată elevilor din clasele a III-a şi a IV-a.

Proiectul județean „Legături virtuale – experiențe de învățare” este gândit ca un schimb de bune practici și își propune să deschidă drumul elevilor către reuşită încurajând descoperirea şi însuşirea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea gândirii algoritmice şi stăpânirea lucrului cu calculatorul, stimularea creativităţii la elevi care se confruntă cu dificultăţi şi nu pot să le depăşească singuri.

Activitatea centrală constă în prezentarea de către elevi a proiectelor dezvoltate cu  soft-uri ce nu se studiază în cadrul curriculei obligatorii de la orele de curs(Unity, Alice, Maya, App Inventor, HTML, Scratch, etc.).

Regulamentele de participare sunt postate pe site-ul Clubului Copiilor, la secțiunea Proiecte Educative.

Vă așteptăm cu drag!

Sondaj de opinie în rândul părinților

Oferta educațională a Clubului Copiilor se va îmbogăți din această toamnă cu un nou cerc. De aceea, am creat un sondaj de opinie în mediul online pentru a vedea ce domeniu ar corespunde nevoilor copiilor din zona Pașcani. Am propus trei noi cercuri: Cultură și Civilizație Engleză, Teatru și Cultură și Civilizație Franceză, dar cei care doresc să răspundă pot completa lista cu un cerc pe care și l-ar dori la Pașcani. Sondajul va fi activ până săptămâna viitoare, de aceea rugăm pe cei care vor să-și exprime părerea să acceseze acest link. Varianta care va întruni cele mai multe voturi va fi cuprinsă în oferta școlară pentru anul 2019 – 2020.

Vă reamintim că suntem o unitate de învățământ de timp liber, unde copiii înscriși într-o formă de învățământ din zona Pașcani pot veni săptămânal la unul din cele 16 cercuri din oferta noastră. Cursurile sunt gratuite, se desfășoară după o programă specifică, sub îndrumarea unor profesori calificați, cu vastă experiență în acest tip de educație, iar profesionalismul care ne recomandă este dublat de implicarea în numeroase proiecte naționale și internaționale.

 

Concurs Interdisciplinar „Snow-capped English”

Avem deosebita plăcere să vă anunțăm un nou concurs, organizat la nivel local de Clubul Copiilor Pașcani în parteneriat cu Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani.

Este vorba de Concursul Interdisciplinar de Limba Engleză și Informatică “Snow-capped English”, în care elevii își pot testa cunoștințele răspunzând la cele 20 de întrebări din testul grilă.

Concursul se adresează elevilor de clasele III-VI din școli , licee și cluburi ale copiilor și este inițiat de cercul de Informatică al Clubului Copiilor Pașcani (prof. Irina Rotariu) în parteneriat cu catedra de Limba Engleză de la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani (prof. Adina Marcu Popa, prof. Ramona Marinescu, prof. Geanina Prodan și prof. Irina Vieru). Cei interesați pot obține detalii din regulamentul atașat sau direct de la organizatori.

Vă așteptăm!

Innovate Your Dreams

Anul 2019 debutează în forță la Clubul Copiilor Pașcani, unitate de învățământ ce își propune, printre altele, accentuarea dimensiunii internaționale a actului educațional. Eforturile conducerii și ale colectivului de profesori s-au concretizat în implicarea Clubului în câteva proiecte.

În primul rând, în acest an vom finaliza Proiectul ERASMUS+ „Innovative Cross -Curricular Lessons”, parteneriat strategic KA2, proiect ce implică 6 unități de învățământ Turcia, România, Lituania, Italia, Grecia și Bulgaria și pe care echipa noastră de proiect l-a coordonat cu success. Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea predării și învățării în manieră cross-curriculară, de a oferi profesorilor oportunitatea de a cunoaște strategii inovative ce combină noutățile tehnologice cu limbile străine, iar elevilor posibilitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare  în limba engleză, dar și gândirea critică și învățarea prin descoperire.

În al doilea rând, debutează activitățile sub genericul “Innovate Your Dreams”, proiect de nivel mondial ce își propune să ajute elevii să înțeleagă și să se pregătească pentru joburile viitorului. Acest proiect se bazează pe o cercetare ce a concluzionat faptul că 65% dintre elevii claselor primare vor ajunge să aibă locuri de muncă ce astăzi nu există.

Pe parcursul a 7 săptămâni, elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani vor învăța despre tehnologiile viitorului și despre rolul acestora în transformarea lumii. Proiectul promovează viziunea STE(A)M și este inițiat de specialiști din Pakistan și Grecia. Sunt implicați 80000 de elevi din 60 de țări, iar Clubul Copiilor Pașcani este reprezentat de prof. Maria VATAMANU, prof. Irina ROTARIU și prof. Simona BRÎNZĂ. Coordonatorul pentru România este prof. Iuliana TRAȘCĂ.

Tinerii și Programarea – primul atelier

Astăzi, 6 octombrie 2018, a avut loc în laboratorul de Informatică primul din cele 3 ateliere de programare ale evenimentului „Tinerii și programarea”. Acest eveniment se alătură inițiativei Meet and Code ce se desfășoară la nivel european în perioada 6-21 octombrie 2018, în timpul „Europe Code Week”.

Majoritatea elevilor folosesc calculatorul doar pentru jocuri, filme sau socializare și o mică parte pentru învățare. Scopul acestui atelier de programare este de a transforma copiii din consumatori de programe, în creatori de programe. În viitorul nu foarte îndepărtat, programarea calculatoarelor va avea aceeași importanță pe care astăzi o are scrisul și cititul. Dezvoltarea competențelor de programare este o tendință susținută atât în plan european (”Europe Code Week”, organizat de Comisia Europeană), cât și la nivel mondial (”Hour of Code”).

Astfel, împreună cu partenerii noștri de la Clubul de Ecologie și Turism Moldavia, elevii noștri au văzut că programarea calculatoarelor poate fi făcută în Scratch într-o manieră atractivă și de către oricine este pasionat.

Elementul surpriză al zilei a fost Airblock, o dronă programabilă, care a făcut deliciul tuturor cu acrobațiile sale. Aceasta dispune de o programare grafică prin intermediul dispozitelor Android sau iOs.

Drona Airblock se alătură celuilalt robot programabil, mBot, care a devenit un partener de programare pentru elevii cercului de Informatică încă de anul trecut, ca urmare proiectului „Atelierul de Programare”, tot în parteneriat cu Clubul de Ecologie și Turism Moldavia. Elevii noștri au, așadar, ocazia să lucreze pe două dispozitive programabile de ultimă generație și astfel să facă primii pași în programare într-o manieră foarte distractivă.

Sâmbăta viitoare vom desfășura al doilea atelier, în care vom trece la un alt nivel al programării, alături de invitatul nostru, dl Alex Săvoaie, ce ne va vorbi despre Internet of Things și despre cât de departe ne poate duce programarea.

Le mulțumim încă o dată celor care au inițiat acest proiect, dl Gelu Țigănașu, vicepreședinte al Clubului de Ecologie și Turism Moldavia și dl ing. Vasile Balan.

Meet and Code – Tinerii și programarea

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, la ora 9:00, începe la Clubul Copiilor Pașcani, seria evenimentelor de programare și de tehnologie organizate în cadrul Europe Code Week (6 – 21 octombrie 2018). În acest sens, cercul de Informatică, în parteneriat cu Clubul de Ecologie și Turism Moldavia organizează ateliere de programare în zilele de 6, 13 și 20 octombrie 2018 pentru elevii înscriși la cercurile Clubului Copiilor.

Cei care doresc să participe trebuie să ia legătura cu organizatorii: Gelu Țigănașu – Clubul de Ecologie și Turism Moldavia și prof. Irina Rotariu – Clubul Copiilor Pașcani.

De asemenea, puteți susține inițiativa votând proiectul prin accesarea următorului link:

Tinerii și programarea

Vă mulțumim!